«Українське подвір'я» прийняло гостей на етнокультурному фестивалі в Кишиневі

«Українське подвір'я» прийняло гостей на етнокультурному фестивалі в Кишиневі

Фото
Укрінформ
У неділю, 15 вересня, в Кишиневі відбувся 18-й Республіканський етнокультурний фестиваль «Єдність через різноманітність», організований мерією молдавської столиці.

За традицією, фестиваль пройшов в центральному парку Кишинева, який носить ім'я Штефана Великого, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Традиційно, «Українське подвір'я» - одне з багаточисельних і найбільш відвідуваних на фестивалі. Згідно зі статистичними даними, на території Молдови, включаючи її Придністровського регіону, проживає понад півмільйона українців. Тут представлені вишиті рушники з різних регіонів Молдови, де компактно проживають українці, національний одяг та різноманітність страв української кухні. На українському подвір'ї гостей зустрічають хлібом, сіллю і варениками.

Читайте також: У Стамбулі розпочала навчання ще одна українська школа

«Ми хочемо показати, що українці тут не лише живуть, але й працюють, творять, люблять, народжують дітей, навчають їх не лише українській мові, традиціям батьків і дідів та любові до історичної Батьківщини - України, але й румунській мові і традиціям, що існують у Молдові. А гасло, під яким проходить сьогоднішній фестиваль «Єднання через різноманітність» має жити на цій землі вічно, як живе у Молдові величезна кількість людей різних національностей », - підкреслив Голова Товариства української культури Віталій Мруг.

«Українське подвір'я» прийняло гостей на етнокультурному фестивалі в Кишиневі // Фото: Укрінформ

На фестивалі були представлені виставки майстрів прикладного мистецтва представників різних етносів, що проживають у Молдові, а також виставки книг, національних костюмів, традиційні національні страви та напої.

Відвідали фестиваль голова парламенту Молдови Зінаїда Гречаний, башкан Гагаузії Ірина Влах, перший секретар Посольства України у Молдові, керівник культурно-просвітницького Центру Наталя Журбенко, дипломати, представники Агенції міжетнічних відносин, депутати молдовського парламенту та відомі молдавські артисти.

Читайте також: На поетичному вечорі в Іспанії розказали про життя і творчість Шевченка

На центральній площі парку відбувся концерт художніх колективів, які представили всю різноманітність народного мистецтва етносів, що проживають в Молдові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-