"Метелик" із петриківкою на крилах: українська інсталяція на фестивалі Burning Man у США

Відео
Укрінформ
У США пройшов найвідоміший фестиваль незалежного мистецтва світу Burning Man, у якому взяли участь українці з Сіетла.

Однією з мистецьких інсталяцій став 4-метровий "Метелик" із петриківським розписом, йдеться у відеосюжеті Голосу Америки.

«Понад 70 тисяч людей з усього світу прибувають на фестиваль, головний фокус якого – сучасне мистецтво. Українці цьогоріч представляють одразу кілька мистецьких інсталяцій. Одна з них називається «Катарсис» і представляє собою метелика з розписаними петриківкою крилами», - зазначається у повідомленні.

За словами активістів, після Burning Man цю інсталяцію, можливо, презентують на українському фестивалі у Сіетлі 7 вересня. 

Як відомо, дев’ятиденний фестиваль Burning Man відбувається щороку у пустелі Блек-Рок у штаті Невада. Організатори називають його експеримертом зі створення спільноти радикального самовираження, яка у цьому повністю покладається тільки на себе. На тиждень в пустелі встановлюють твори сучасного мистецтва. Деякі з них спалюються творцями до закінчення Burning Man. По закінченню фестивалю учасники прибирають всі сліди свого перебування, а  місце його розташування в пустелі рік за роком змінюється.

Цьогоріч фестиваль Burning Man проходив 25 серпня - 2 вересня.

Фото: the-village.com.ua

Відео: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-