Ми завжди знали і вірили, що Україна стане незалежною – голова світового «Пласту»

Ми завжди знали і вірили, що Україна стане незалежною – голова світового «Пласту»

Фото
Укрінформ
У скаутській організації «Пласт» завжди вірили у те, що Україна стане незалежною, і сьогодні продовжують справу виховання поваги до України та її символів у юних пластунів.

Про це сказала голова світового «Пласту», представниця української діаспори Америки Марта Кандюк-Кузьмович сьогодні під час святкування Дня Державного Прапора у Рівному, повідомляє пресслужба Рівненської обласної державної адміністрації.

«Ще до того часу, як Україна стала незалежною, ми знали, що є така держава і вона врешті-решт стане вільною. Деякі з наших батьків не дожили до цього моменту, коли у Верховну Раду внесли український прапор. Тож нашим головним завданням є продовження прагнення наших батьків. Ми плекаємо це бажання у скаутській організації «Пласт», виховуємо у дітях та молоді почуття любові до Бога та України, а також шанування її символів», - сказала Кандюк-Кузьмович.

Також у Рівному відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора захисниками – військовослужбовцям ОК «Захід» за участю представників влади, громадських діячів, пластунів та жителів обласного центру.

З вітальним словом до присутніх звернулися учасники Установчих зборів «Народного Руху України за перебудову» Мирослава Косарєва та народний депутат України ІІ скликання Роман Омельчук.

Вони прийшли на свято з прапорами, які 30 років тому таємно провезли та вперше на теренах області розгорнули у Берестечку. Саме такий прапор сьогодні урочисто було передано молодим рухівцям.

У вересні цього року відзначається 30-річчя з часу створення «Народного Руху України за перебудову» - організації, яка зробила великий внесок у національне відродження та здобуття Україною незалежності.

Фото: пресслужба Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненська міська рада, vse.rv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-