Український конгресовий комітет Америки: Росії не місце у G7

Український конгресовий комітет Америки: Росії не місце у G7

Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки нагадує, що Росія була виключена з Великої сімки через окупацію Криму, з моменту якої її дії щодо України та Європи лише погіршилися, а тому про повернення до групи не може бути й мови. 

Про це йдеться у повідомленні УККА для преси, яке є у розпорядженні власкора Укрінформу. 

«Український конгресовий комітет Америки (УККА), який представляє понад 1,5 мільйона американців українського походження, вчергове рішуче протестує проти припущень щодо повернення Росії до Великої сімки», - йдеться у заяві. 

Читайте також: Британія теж проти повернення Росії до G7

В організації нагадують, що раніше вже протестували проти подібних пропозицій президента США Дональда Трампа у 2018 році, які тоді були відкинуті лідерами Німеччини, Канади, Великобританії, Франції, а також сенаторами США Джоном МакКейном, Беном Сассе, Чаком Шумером та іншими лідерами Конгресу США.

«Пропонуючи такі зміни у політиці США, президент Дональд Трамп виявив або зневагу, або необізнаність, адже у 2014 році саміт G7, який мав відбутися у російському місті Сочі, був скасований після російського вторгнення на український півострів Крим - першої силової анексії території у Європі з часів Другої світової війни», - заявляють в УККА.

Читайте також: Росія не належить до G7 за визначенням

В організації нагадають, що одночасно зі скасуванням саміту, країни Великої сімки ухвалили Гаазьку декларацію, яка прямо пов'язала виключення Росії через її дії в Україні, засудила незаконний референдум і спробу анексувати Крим, та нагадала, що дії Росії матимуть «суттєві наслідки».

«З часу цієї декларації, Росія лише вдалася до ще більших порушень, продовжуючи підривати європейські демократії», - наголошують в УККА. 

Читайте також: Підступний хід G7–G8: і Кремль “у дамках”?

Лідери Українського конгресового комітету Америки вважають, що США, як бастіон демократії у вільному світі, та американський президент повинні займати лідерську позицію у просуванні міжнародних норм, захисті базових прав та свобод людини, виробленні курсу геополітичної стабільності. 

«Допоки Російська Федерація не припинить свої дії в Україні, не вийде з міжнародно визнаної української території, її членство у групі найзаможніших і найрозвиненіших економік світу має залишатися призупиненим, оскільки її дії в Україні суперечать принципам та цінностям, якими керується G7», - заявив президент УККА Андрій Футей.

Читайте також: Трамп виступив за повернення РФ до Великої вісімки

Насамкінець в УККА запропонували президенту США Дональду Трампу особисто переконатися у наслідках дій Росії, відвідавши Україну «у найближчі місяці» аби побачити, чому РФ не місце у Великій сімці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-