У Нью-Йорку провели майстер-клас з українського співу

У Нью-Йорку провели майстер-клас з українського співу

Фото
Укрінформ
Напередодні, 27 червня, у громадській бібліотеці Брукліна, місто Нью-Йорк, відбувся майстер-клас з традиційного українського співу мистецької групи Ukrainian Village Voices.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

“Це безкоштовний майстер-клас, бо він відбувається у громадській бібліотеці. Ми підібрали репертуар зі святкових пісень», - зазначила учасниця групи Ukrainian Village Voices Анна Вітюк.

Майстер-клас з традиційного українського співу у Брукліні / Фото: Георгій Тихий. Укрінформ

Участь у заході взяли до двох десятків людей, серед яких були і сім`ї з маленькими дітьми різних етнічних та культурних груп. Серед пісень, які вивчали учасники, - «Уродила мене мати», «Зберімося, роде», «Ой на Івана, на Купала».

Такі заходи відбуваються від трьох до шести разів на сезон, два сезони на рік.

«У нас тут зазвичай велика суміш з людей різних культур. Особливо коли проводимо ці заходи в районі East Village. Приходять і фахові виконавці, і наші віддані слухачі, і просто відвідувачі», - додала учасниця проєкту Наталі Ошукані.

Вона також розповіла, що минулоріч разом з іншими учасниками Ukrainian Village Voices відвідувала Україну, і, зокрема, відоме селище Козацьке Чернігівської області, де переймали традиції співу від старшого покоління носіїв культури.

«Минулого року ми були в Україні та спілкувалися зі справжніми носіями цієї культури, традиційного співу. Вони б ніколи й не подумали, що американці можуть навіть знати, що це за музика, і що їм не байдуже», - сказала вона.

Читайте також: У Казахстані відзначили День Конституції України

Ошукані додала, що саме тому, на її думку, так важливо зберігати традиції співу та поширювати їх за кордоном. Вони можуть зникнути, якщо цього не робити, оскільки їхні носії в українських селах - люди похилого віку, і традиція не повинна обірватися разом з ними.

Ukrainian Village Voices - група митців Нью-Йорка, що складається з людей різного культурного походження, членів української та інших спільнот народної музики, які організовують виступи та викладають вокальне мистецтво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-