У Бразилії відбудуться Дні українського кіно

У Бразилії відбудуться Дні українського кіно

Анонс
Укрінформ
Дні українського кіно пройдуть у Бразілії 12-16 червня.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Бразилії у Facebook.

«Посольство України в Бразилії запрошує на Дні українського кіно, які пройдуть з 12 по 16 червня 2019 р. в кінотеатрі «Сіне Бразиліа», м.Бразиліа», - йдеться у дописі.

Як зазначається у розміщеному на сторінці Посольства буклеті, у рамках Днів кіно покажуть  шість українських стрічок.

У середу, 12 червня, відбудеться показ фільму «Шляхетні волоцюги». Це музично-комедійний бойовик про пригоди батярів режисера Олександра Березаня. Події фільму відбуваються у Львові, у 1938-39 роках. Всеукраїнська прем'єра картини відбулася 27 вересня 2018 року.

Стрічка розповідає жартівливу історію львівських батярів Боді та Мірека, які живуть під гаслом: «Любити Львів, жінок та жарти». Аби життя було яскравим, шляхетні волоцюги вдаються до різних авантюр, залишаючись при цьому позитивними героями. Неочікувано для себе, вони стають опікунами юної Христі, після чого їхні пригоди набирають нових обертів.

Одразу два фільми, "Брама" і "Сторожова застава", демонструватимуться 13 червня. "Брама" — копродукційний українсько-американський художній фільм 2017 року режисера Володимира Тихого. Сюжет фільму базований на культовій п'єсі Павла Ар’є "На початку і наприкінці часів" та розповідає про пригоди баби Прісі (Ірма Вітовська), яка з з родиною живе у Чорнобильській зоні відчуження. Світова прем'єра фільму відбулася 28 листопада 2017 року на Талліннському кінофестивалі "Темні ночі". Фільм вийшов в широкий український прокат 26 липня 2018 року.

"Сторожова застава" — український пригодницький фільм-фентезі, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменноїкниги Володимира Рутківського. Фільм розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле — на тисячу років назад. Стрічка вийшла в широкий український прокат 12 жовтня 2017 року. "Сторожова застава" є дебютною повнометражною роботою режисера Юрія Ковальова.

У п’ятницю, 14 червня, демонструватимуть "Рівень чорного" — український документально-ігровий драматичний фільм про весільного фотографа Костянтина, в житті якого настає чорна смуга. Стрічку знято Валентином Васяновичем. Світова прем'єра фільму відбулася 17 липня 2017 року на 8-му Одеському міжнародному кінофестивалі, де він брав участь у міжнародній та національній конкурсних програмах. Стрічка вийшла в обмежений український прокат 31 серпня 2017.

Український військовий детектив Зази Буадзе "Позивний "Бандерас" покажуть 15 червня. Сценарій стрічки, написаний Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим має в основі щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним "Індіанець" та розповіді воїнів АТО. Стрічка вийшла в широкий український прокат 11 жовтня 2018 року.

За сюжетом, восени 2014 року в зоні АТО група розвідників на чолі з досвідченим капітаном Антоном Саєнком (позивний "Бандерас") намагається запобігти диверсії та знешкодити російського підривника Ходока. Завдання ускладнюється тим, що події відбуваються біля рідного села Бандераса.

 Завершаться Дні українського кіно 16 червня стрічкою "Пропала грамота". Це український комедійний художній фільм 1972 року кінорежисера Бориса Івченка. Екранізація за мотивами ранніх творів Миколи Гоголя.

Фото: Укрінформ, сторінка Embaixada da Ucrânia no Brasil/Посольство України в Бразилії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-