Борис Ґудзяк офіційно став новим Митрополитом УГКЦ у США

Борис Ґудзяк офіційно став новим Митрополитом УГКЦ у США

Відео
Укрінформ
В Українській Католицькій Катедрі Непорочного Зачаття у Філадельфії відбулася урочиста церемонія інтронізації Митрополита-Архієпископа Філадельфійської Архієпархії УГКЦ в США Бориса Ґудзяка.

В урочистостях взяли участь близько 2,5 тис. вірян, повідомляє Укрінформ.

Заходи розпочалися з Божественної літургії, зачитування привітання від Папи Римського Франциска та вручення новому настоятелю УГКЦ США Папської булли. Після цього Митрополит Борис Ґудзяк виступив із проповіддю в якості нового пастиря Філадельфійської Архієпархії.

Божественну літургію та церемонію інтронізації відправили Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), Апостольський Нунцій в США Крістофер П’єр, архієпископи, єпископи, протопресвітери та отці Філадельфійської Архієпархії.

Читайте також: Борис Гудзяк подякував Порошенку за добрі справи та гідне слово

Борис Ґудзяк, народжений у Сиркюзах, штат Нью-Йорк, є сьомим Митрополитом-Архієпископом Української Католицької Архієпархії Філадельфії. Він став наступником Митрополита-Архієпископа Стафана Сороки, чиє зречення через хворобу Папа Франциск прийняв 16 квітня минулого року.

Синод Єпископів Української Католицької Церкви, який відбувся в Україні в вересні, ухвалив звернення до Святого Престолу про призначення нового Митрополита-Архієпископа для Філадельфійської Архієпархії. 18 лютого 2019 року Папа Франциск проголосив призначення Єпископом Бориса Ґудзяка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-