Фотовиставка в Бразилії розповідає про Голодомор - геноцид українців

Фотовиставка в Бразилії розповідає про Голодомор - геноцид українців

Фото
Укрінформ
Виставка світлин про Голодомор 1932-33 рр. як геноцид українців проходить у Бразилії.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Федеративній Республіці Бразилія.

«14 травня 2019 р. у вівторок в Національній Раді Генеральної Прокуратури Бразилії (CNMP) відкрилась виставка "Україна. 1932-1933 роки. Геноцид голодом", яка розповідає історію Голодомору, під час якого на початку 20 століття більше семи мільйонів українських селян померли від голоду», - йдеться у повідомленні.

Виставка складається з 15 панелей з текстами та зображеннями, які описують, як сталінська диктатура колишнього Радянського Союзу призвела до загибелі людей. Нагадується, що Голодомор був результатом примусової колективізації та конфіскації продукції аграрного виробництва. 

На початку 7-го чергового пленарного засідання CNMP у вівторок заступник Генерального прокурора Бразилії  Лусіано Маріз Майа зазначив, що Голомодор є сумною сторінкою в історії. " Виставка розповідає про зусилля для недопущення повторення трагедії ні в Україні, ані в жодному іншому місці. Це велика честь для CNMP приймати Посла України в Бразилії, а також демонструвати фотографії і документи, які фіксують цей період", - підкреслив він.

У свою чергу, Посол України в Бразилії Ростислав Троненко, присутній на пленарному засіданні Ради, заявив, що ця трагедія не може бути повторена. «Ми повинні знати нашу історію, щоб не бути приреченими до повторення тих самих помилок. Виставка вчить нас важливості уваги до порушень прав людини та міжнародного права», - пояснив він.

Нагадується, що слово Голодомор українською мовою означає смерть від голоду. Цей термін використовується для опису масового знищення населення, вже визнаного ООН.

Виставка знаходиться в холі будівлі. Співробітники та відвідувачі CNMP зможуть відвідати виставку до 14 червня 2019 р.

Фото: Sergio Almeida (Secom/CNMP)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-