У Лісабоні учасники акції «Безсмертний полк» напали на українців

У Лісабоні учасники акції «Безсмертний полк» напали на українців

Фото, відео
Укрінформ
Учасники акції «Безсмертний полк» у столиці Португалії у неділю вдень напали на українців, які вийшли з альтернативною акцією про жертв сталінського терору.

Про це повідомив голова Спілки українців у Португалії (СУП) Павло Садоха на своїй сторінці у Facebook.

«З боку організаторів («Безсмертного полку» - ред.) відбулася агресія проти українців. Були вирвані плакати, вирваний та розбитий телефон однієї українки та після акції був вчинений напад на автомобіль одного активіста української громади, якому на очах його однорічного внука розбили фару в автомобілі і він отримав декілька ударів бейсбольною битою по тілу», - повідомив Павло Садоха.

На його переконання, «сьогоднішня акція росіян у Лісабоні ще раз довела справжній характер «Безсмертного полку», а саме: пропаганда агресії, етнічної ненависті та московського шовінізму».

Голова СУП повідомив, що цього року росіяни, комуністична партія Португалії і супутні організаці лівого спрямування знову провели пропагандистську акцію «Безсмертний полк» у Лісабоні, незважаючи на попередження з боку Спілки українців у Португалії, на листи Посла України в Португалії Інни Огнівець до муніципальної ради Лісабона, зустрічі минулого року тодішнього президента Світового Конгресу Українців (СКУ) Євгена Чолія з Вищим комісаром з питань міграції Педро Калядо та депутатами португальського парламенту.

У свою чергу, представники української громади у Португалії, дізнавшись із соціальних мереж про заплановану акцію росіян, вирішили провести альтернативний захід. Українці вийшли з плакатами та гаслами, які показують справжню роль Сталіна у розв’язуванні Другої Світової війни і численних жертв сталінського терору, а також інформацією щодо теперішньої російсько-української війни.

Раніше на сторінці у соцмережі Павло Садоха повідомив про організацію росіянами 5 травня об 11:00 на площі Аламеда у Лісабоні «акції пропаганди насильства та агресії: «Безсмертний полк». Голова СУП закликав українців «використати цю нагоду, щоб донести португальському суспільству правду про злочини сталінізму». Він, зокрема, запропонував роздрукувати фотографії жертв сталінських репресій, Голодомору і прийти на площу Аламеда у неділю та продемонструвати свою позицію.

Як повідомив Павло Садоха Укрінформу, наразі українські активісти знаходяться у відділку поліції і пишуть заяву про вчинення нападу. "Одні постраждалі вже написали заяву: жінка нашого активіста Орися Кондра (їй розбили телефон). Інший постраждалий Володимир Нікулін зараз у шпиталі знімає побої і потім поїде у відділок писати заяву про напад", - розповів Павло Садоха.

Фото, відео: сторінка Павла Садохи у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-