У Відні облили фарбою пам’ятник радянським воїнам

У Відні облили фарбою пам’ятник радянським воїнам

Фото
Укрінформ
У Відні невідомі вандали облили у четвер фарбою пам’ятник радянським воїнам, загиблим під час звільнення Австрії від фашизму.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Наразі п’єдестал монумента у кількох місцях облитий чорною фарбою. Також дещо постраждали розташовані поруч вінки з квітами, які було покладено днями, у тому числі Посольством України в Австрії.

У Відні облили фарбою пам'ятник радянським воїнам, комунальники відмивають / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

У поліції Відня кореспондентові агентства повідомили, що у зв’язку з інцидентом зареєстровано провадження за підозрою у заданні шкоди майну. "Триває розслідування по відношенню до невідомих наразі злочинців ", - повідомили в поліції.

Найвідоміший в Австрії пам’ятник радянським воїнам-визволителям, розташований на площі Шварценберг в центральній частині Відня, вже неодноразово зазнавав нападів з боку вандалів.

Читайте також: Українці вшанували у Відні пам'ять загиблих під час звільнення Європи від нацизму

З метою попередження цих нападів та ретельного розслідування потенційних актів вандалізму на початку квітня цього року поліція Відня повідомила про встановлення на площі двох камер відеоспостереження. З наближенням 9 травня столичні правоохоронці також планують посилити охорону монументу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-