Українська молодь їздить по безвізу до Відня грати на бандурі

Українська молодь їздить по безвізу до Відня грати на бандурі

Фото, відео
Укрінформ
На вулицях історичної частини Відня інколи можна почути український музичний народний інструмент - бандуру.

Молодий студент з України Олексій разом зі своїм товаришем періодично приїздять в австрійську столицю "по безвізу", щоб продемонструвати жителям та гостям Відня гру на бандурі та трохи підзаробити, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сам я родом зі Львова, але зараз навчаюся в Тернопільському педагогічному університеті на викладача з бандури. Разом з другом інколи приїжджаємо до Відня по безвізу, граємо тут прямо на вулицях, показуємо наш народний музичний інструмент, а також маємо можливість трохи підзаробити", - сказав Олексій в коментарі кореспонденту, який проходив центром Відня та випадково побачив гру бандуриста.

За його словами, багато перехожих цікавлять бандурою, підходять, розпитують.

Читайте також: Любомир Мельник представить свою "безперервну музику" в Амстердамі

"У Відні взагалі дуже багато людей різних національностей. Українці, яких досить багато у місті, якщо побачать, то завжди дружньо реагують . Але багато підходять й іноземці, розпитують, що за інструмент, думають, що, може, арфа, гуслі чи балалайка. У кожного свої варіанти. Але бувають і випадки, коли вони підходять і кажуть, що знають, що за інструмент. Недавно підходила одна китаянка і такою чистою українською мовою говорить про те, як їй подобається українська бандура", - зазначає молодий бандурист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-