В Абу-Дабі відкривається ще одна українська школа

В Абу-Дабі відкривається ще одна українська школа

Фото
Укрінформ
Друга українська школа вихідного дня в Абу-Дабі планує розпочати заняття вже у березні.

Про це повідомив координатор української громади в Абу-Дабі Євгеній Семенов на своїй сторінці  у Facebook.

«Ура, громадо! Звітую: роботу над нашою українською громадською рідною школою вихідного дня в Абу-Дабі завершено! Можемо починати 8 або 9 березня. Локація: American Community School of Abu Dhabi. Вік дітей: 4-100 років (з можливими винятками)», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що робота щодо відкриття школи велася кілька років. «Ми працювали майже 4 роки, спершу довго шукаючи безкоштовне приміщення, потім торік домовились з нашими друзями - американською громадою, далі в них змінився директор, тож нового керівника треба було переконати про потребу надання професійно обладнаних класів в одній з найдорожчих шкіл столиці Еміратів American Community School для безкоштовних уроків української. І сьогодні отримав його офіційне підтвердження підтримки нашої ініціативи», - написав активіст.

Він зазначив, що віднайдене приміщення повністю готове для навчання (є стільці, парти, дошки, проектори тощо) і загалом пристосоване для перебування дітей: наприклад, є низка спеціально обладнаних ігрових майданчиків з м’яким покриттям, де малеча зможе погуляти на перерві, щоб розвіятись.

«Заняття можемо розпочинати вже з наступних вихідних (8-9 березня) - дуже символічно, що це будуть Шевченківські дні», - зазначив Семенов.

До школи запрошують дітей від 4-х років, які володіють українською мовою; походять з родин, у яких розмовна мова українська, або мають доступ до україномовного середовища; не володіють українською мовою, але мають щире бажання навчитися говорити по-українськи; походять з родин, які мають позитивне наставлення до українознавства і готові допомагати дітям і школі.

Команду викладачів теж зібрали. «Склад вчителів є прекрасним сплавом різноманіття, молодості й досвіду: маємо поєднання дійсного вчителя еміратської школи, 25-річного досвіду в українській школі та досвіду роботи в української школі вихідного дня в Польщі. Тому будемо синтезувати і брати краще з еміратської, української й діаспорної системи освіти. Також мої мама й сестра, які є вчителями в Україні, ділитимуться найсвіжішими напрацюваннями Нової Української Школи (НУШ)», - повідомив Семенов. Він зазначив, що розглядатимуться усі пропозиції від тих, хто бажає приєднатися і навчати малечу.

Наразі разом із батьками потенційних учнів ведеться обрання зручного дня для занять. За словами Семенова, минулорічне обговорення показало, що найзручнішим днем для занять більшість визначила суботу (9:00 або 10:00). У такому випадку діти встигають відпочити після складного робочого тижня. Ті з батьків, в кого вихідний лише у п'ятницю, - провести час з малечею. Мусульманські представники родини - спокійно відвідати п'ятничну молитву. І загалом, у п'ятницю в Еміратах проводиться значно більше родинних заходів, тож цей день краще підходить для відпочинку.

Орієнтовна програма занять - навчання усному мовленню, читання, письму, мистецтву/народознавству, літературі, музиці. Приймаються пропозиції, ідеї та зауваження.

Зазначається, що школа буде громадською, навчання безкоштовне.

American Community School of Abu Dhabi розташована в Al Bateen, у центральній частині міста, тож має бути зручною локацією для діставання. Навколо є багато доступної парковки.

Як повідомлялося раніше, українська школа вихідного дня «Дивосвіт» при Посольстві України в ОАЕ відкрила двері 1 лютого цього року. Наразі там навчається 16 школярів віком 4-6 років, викладають дві досвічені вчительки. Незабаром планується залучити старших діток. У перспективі – приєднання нових учителів і збільшення класів.

Фото: сторінка Українська громада Абу-Дабі | Ukrainian Community in Abu Dhabі  у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-