У Тбілісі відзначили 148-му річницю від дня народження Лесі Українки

У Тбілісі відзначили 148-му річницю від дня народження Лесі Українки

Фото
Укрінформ
З нагоди 148-ї річниці з Дня народження видатної української поетеси Лесі Українки та початком кампанії з відновлення музею-бібліотеки Лесі Українки в грузинському містечку Сурамі в Посольстві України в Грузії відбулося прийняття.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Грузії у Facebook.

«Знаковим та приємним моментом стало участь у святкуванні грузинського кінорежисера Нани Джанелідзе та продюсера Марії Москаленко біографічного художнього фільму «Леся Українка. Узлісся», зйомки якого мають завершитися до 150-ї річниці з Дня народження української поетеси», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у заході взяли участь представники Міністерства освіти і науки, культури та спорту Грузії, Національного агентства з питань збереження культурної спадщини Грузії, Міністерства закордонних справ Грузії, керівництва Хушурського муніципалітету, регіону Кахеті та Імереті, керівників громадських організацій українців в Тбілісі, представників сфери культури та ділових кіл.

З привітаннями виступили Посол України в Грузії Ігор Долгов, заступник Міністра культури України Юрій Рибачук, Перший заступник Міністра освіти і науки, культури та спорту Грузії Міхеїл Гіоргадзе та Голова Товариства Лесі Українки в Грузії Таріел Гоголадзе.

На завершення урочистої частини Юрій Рибачук та Міхеїл Гіоргадзе в знак дружби українського та грузинського народів та зміцнення культурних та міжлюдських зв’язків висадили на території Посольства України ялинки.

Як повідомлялося, проект із робочою назвою "Леся Українка. Узлісся" представляє історію життя великої поетеси з ранніх років до останніх днів. Дві реальності - повсякденне життя і внутрішній світ самої Лесі - тісно переплітаються, відображаючи всі ключові повороти її долі.

Читайте також: Вийшов перший тизер фільму про Лесю Українку

Режисером байопіка про Лесю Українку є  грузинська кінорежисерка, сценаристка та композитор Нана Джанелідзе. Над сценарієм працює Олександра Лавренчук. Творча група проекту активно залучає до співпраці над картиною експертів творчості та життя Лесі Українки. 

До дня народження Лесі Українки (вона народилася 25 лютого 1871 року - ред.) презентували перший тизер майбутнього біографічного фільму про поетесу під робочою назвою “Леся Українка. Узлісся”.

Як зазначається, 12 вересня між компанією "Джей Ес Філмс" та Українським культурним фондом, у конкурсі якого переміг проект, було підписано грантову угоду про підтримку.

Фото: сторінка Посольства України в Грузії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-