Українська православна церква у США відслужила панахиду за героями Небесної Сотні

Українська православна церква у США відслужила панахиду за героями Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
Подвиг героїв Небесної Сотні, які поклали життя за Україну, мають пам’ятати всі покоління українців, вважає першоієрарх Української православної церкви  у США митрополит Антоній.

Про це він заявив у Свято-Андріївському соборі Української православної церкви у США у місті Саут-Баунд-Брук (Нью-Джерсі, США), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Світ повинен знати, що те, що український народ протягом поколінь пам’ятає, що герої не вмирають. Вони продовжують жити у пам`яті нації та будуть прикладами для майбутніх героїв», - сказав митрополит Антоній.

Він попросив всіх присутніх пам’ятати про подвиг загиблих на Майдані. На його думку, сам факт того, що Україна досі існує, попри всі випробування і загроз, є дивом.

"Як може нація продовжувати існувати і терпіти, коли в її суспільстві не було навіть одного покоління, яке би народилося і прожило без війни або переслідувань? Тільки з Божою волею наша Україна сьогодні існує", - пояснив митрополит. 

Читайте також: У Харкові пам’ять Героїв Небесної сотні вшанували на акції-реквіємі

Петро Порошенко відвідав панахиду за Героями Небесної Сотні в Нью-Джерсі / Фото: Михайло Палінчак

Після промов митрополита та Президента України відбулися молебень та панахида за загиблими на Майдані. По її завершенню митрополит Антоній, митрополит Даніїл, Президент Петро Порошенко, посол України у США Валерій Чалий, міністр закордонних справ України Павло Клімкін і постійний представник України при ООН Володимир Єльченко поклали квіти до могили митрополита Мстислава (Скрипника).

У середу у Свято-Андріївському соборі Української православної церкви у США (м. Саус Баунд Брук, Нью-Джерсі, США) відбулася панахида за загиблими героями Небесної Сотні та спільний молебень за участі Президента України Петра Порошенка та першоієрарха Української православної церкви США, митрополита Антонія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-