УККА закликає Україну продовжувати медичну реформу

УККА закликає Україну продовжувати медичну реформу

Укрінформ
Український Конгресовий Комітет Америки (УККА) висловив занепокоєння відстороненням Уляни Супрун від виконання обов’язків керівника Міністерства охорони здоров’я і закликав Україну продовжувати реформи у медичній сфері.

Про це йдеться у  заяві УККА з цього приводу, розміщеній за посиланням на сторінці Facebook.

«Український Конґресовий Комітет Америки (УККА), найбільша представницька організація американців українського походження, глибоко занепокоєний рішенням Окружного адміністративного суду Києва від 5 лютого, який забороняє Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України», - йдеться у заяві.

Зазначається, що після призначення Уляни Супрун в.о. міністра Міністерство охорони здоров'я ініціювало низку реформ, які призвели до якісних змін у системі охорони здоров'я України. «Під керівництвом Супрун Міністерство вперше в історії України запропонувало комплексне бачення реформ, заснованих на розумінні та чіткому визначенні проблем, які завдають шкоди системі охорони здоров'я», - йдеться у повідомленні.

Нагадується, що 12 грудня 2018 року ці реформи були процитовані в резолюції Європейського Парламенту, що оцінює зусилля України щодо реформ.

Зазначається, що з моменту схвалення урядом пакету реформ у сфері охорони здоров'я  наприкінці 2016 року, який посилив загальну програму реформ в країні, Міністерство охорони здоров'я запровадило цілу низку реформ, які не тільки покращують якість медичних послуг, але й вирішують проблеми корупції в медичній сфері.

У заяві нагадуються ініціативи, які було розпочато Міністерством охорони здоров'я України під керівництвом Супрун. Це, зокрема, програма «Доступні ліки», подолання корупційних схем шляхом запровадження прозорості у закупівлі лікарських засобів, реформування первинної ланки, підвищення рівня зарплат лікарів, розгортання мережі кардіологічних центрів, упровадження нових вимог до якості підготовки медичних кадрів.

 «В основі роботи Супрун - забезпечення громадян України якісними медичними послугами та медикаментами. Зробити це прозоро з метою подолання корупції має бути в центрі зусиль України на шляху реалізації реформ, - прокоментував у заяві президент УККА Андрій Футей.

Зазначається, що «УККА визнає значні досягнення Міністерства охорони здоров'я України та закликає Україну продовжувати шлях реформ, прикладом чого є робота виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун».

Крім того, на своїй сторінці у Facebook Андрій Футей написав: «Уляна Супрун ... Український Конґресовий Комітет Америки та Українська громада в США з Вами. Не дамо популістам і реваншистам знищити медреформу! Рішення судді Київського окружного адмінсуду про усунення Уляни Супрун від керівництва МОЗом – це відверта спроба зірвати медичну реформу. Щоб зупинити реванш, маємо всі разом вийти під стіни суду, коли справа розглядатиметься по суті. 15 лютого о 14.00».

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Таке рішення ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука.

У Кабінеті міністрів заявили, що оскаржуватимуть це рішення. Гройсман запевнив, що уряд продовжуватиме медичну реформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-