У Греції обговорили питання діяльності української громади

У Греції обговорили питання діяльності української громади

Фото
Укрінформ
Питання діяльності української громади та шляхи реалізації спільних проектів з презентації культурного й духовного багатства України були обговорені під час засідання Громадської ради голів українських об’єднань та активістів української громади Греції.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Греції.

«1 лютого 2019 року в Посольстві відбулося засідання Громадської ради голів українських об’єднань та активістів української громади Греції. У ході зустрічі обговорили питання діяльності української громади Греції, а також шляхи реалізації спільних культурно-іміджевих проектів з метою презентації в Греції України та культурних і духовних здобутків українського народу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за підсумками 2018 року у Греції було реалізовано понад 25 культурно-іміджевих проектів спільними зусиллями Посольства та Громади. «Це дозволяє з впевненістю сказати, що рік був успішним та плідним, наші спілки в Греції згуртовані, користуються повагою як представників місцевої влади на всіх рівнях, так і серед широкої громадськості», - повідомили у прес-службі диппредставництва.  

Посол Сергій Шутенко у своєму зверненні до учасників зустрічі наголосив на важливості єднання українців, оскільки лише сильна українська громада слугуватиме справі зміцнення дружніх відносин між народами України та Греції.

Учасники засідання обмінялися планами щодо майбутніх проектів із популяризації українського національного продукту, української культури і мови, представлення України сучасною та зрозумілою.

З керівниками українських громадських об’єднань були обговорені питання підготовки та проведення Президентських виборів 2019 р. у частині забезпечення умов для реалізації виборчого права громадян України, які проживають в Греції, організації роботи дільничної виборчої комісії закордонної виборчої дільниці при Посольстві України в Греції, тощо.

Окремий акцент було зроблено на спільній роботі Посольства та українських товариств з інформування громадян України, які проживають чи перебувають у період підготовки та проведення виборів у Греції, щодо того, як вони можуть проголосувати, маючи різні правові підстави перебування в Греції.

З цією метою в ході Ради було узгоджено графіки зустрічей консульських посадових осіб з членами товариств упродовж лютого-березня цього року, передано інформаційні матеріали для розміщення на дошках оголошень та веб-сайтах товариств.

Фото:  прес-служба Посольства України в Греції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-