У Нью-Йорку зібрали кошти для поранених українських військових

У Нью-Йорку зібрали кошти для поранених українських військових

Фото
Укрінформ
У неділю, 27 січня, в Українській греко-католицькій церкві св. Юра у Нью-Йорку фонд  Revived Soldiers Ukraine разом зі львівським скрипалем-віртуозом Олександром Божиком провели благодійний концерт на підтримку поранених українських воїнів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Треба продовжувати допомагати. Звісно, вже п’ятий рік війна, люди втомилися. Але у нас більше 20 тисяч поранених військових в Україні. Багато важких», - розповіла кореспондентові Укрінформу президентка фонду Ірина Ващук Дісіпіо.

Вона пояснила, що захід у Нью-Йорку є одним з восьми благодійних концертів на підтримку поранених українських військових у США.

«Зараз тур почався з Йонкерса, сьогодні - у Нью-Йорку, наступна п’ятниця - Детройт, субота - Чикаго, неділя - Нью-Джерсі, через тиждень у суботу - Філадельфія, Бостон, і останній концерт у Флориді буде з Павлом Табаковим», - розповіла вона.

На концерті був присутній ветеран Микола Левко, військовослужбовець Національної гвардії України, який отримав поранення, підірвавшись на міні під час виконання бойового завдання поблизу м. Горлівка. Нині він очікує протезування у США, яке має відбутися вже незабаром.

Благодійний концерт у церкві Святого Юра в Нью-Йорку / Фото: Георгій Тихий, Укрінформ

«Микола Левко, він один з важких. Не лише дві ноги втрачено, а й реконструкція кістки бедра, яку в Україні не могли зробити», - пояснила президентка Revived Soldiers Ukraine.

Ірина пояснила, що всі члени фонду працюють на волонтерських засадах, паралельно з основними роботами.

«Це наше покликання - допомагати, громадський обов’язок. Я не можу просто сидіти склавши руки і просто дивитися на те, що можна поправити, полагодити, змінити... До мене майже щодня звертаються по допомогу», - розповіла вона.

Читайте також: Українці Данії зібрали 539 тис. крон на водогін для постраждалого від війни Донбасу

Ірина розповіла, що фонд, який існує з кінця 2015-го року, зібрав близько $ 60 тис. 2016-го року, близько $130 тис. 2017-го, і близько $ 340 тис. у 2018 році.

«Завдяки таким заходам ми можемо протягом одного дня вирішити велику проблему, яку для них дуже важко вирішити вдома»,- додала вона.

За день благодійності у Нью-Йорку вдалося зібрати $ 9 670.

Фонд Revived Soldiers Ukraine був заснований у США наприкінці 2015-го року.

За цей час вдалося організувати операції та лікування у США 13-ти військовослужбовців із найскладнішими пораненнями, допомогти 58-ми пораненим військовим в Україні. Нещодавно фонд також заснував українську філію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-