Українські студенти провели в містах Ізраїлю акцію, присвячену Голодомору

Українські студенти провели в містах Ізраїлю акцію, присвячену Голодомору

Фото
Укрінформ
Студенти Української академії лідерства 27 грудня провели в Ізраїлі масштабну акцію, присвячену Голодомору в Україні.

Про це повідомляється на сторінці академії у Facebook.

"Сьогодні ми вийшли на площі 30 міст в Ізраїлі, щоб розповісти перехожим про трагедію, що відбулась усього 85 років тому в Україні. Та заявити, що українці вижили та нікого не забули. Ні тих, хто не пережив страшний голод, ні тих, хто його створив. Акції одночасно відбулись як у великих містах, так і в малих містечках по всьому Ізраїлю - в Тель-Авіві, Беер-Шеві, Єрухамі, Керен-бен-Зімбрі, Суфі, Цфаті та інших. Перехожі зупинялись, куштували "найогидніший" суп у світі та дивувались, дізнаючись, що це часто були єдині харчі, доступні українцям під час Голодомору 1932-1933 років", - зазначається в повідомленні.

Як розповів Укрінформу керівник Української академії лідерства Роман Тичківський, акція має назву Uncounted since 1932 ("Непораховані з 1932"). Її учасники частували перехожих супом з хвої, кори та шишок. Цей суп - одна з небагатьох страв, що була доступна українцям під час штучного голоду 1932-1933 років, організованого радянською владою, коли загинуло щонайменше 7 мільйонів українців.

"Ми проводимо таку акцію вже втретє, щоб розповісти всьому світові про трагедію українського народу. Попередні такі акції в Тель-Авіві та Брюсселі справляли дуже сильне емоційне враження на перехожих. Тому цього року ми збільшили масштаб та провели одразу 30 акцій по всьому Ізраїлю - щоб охопити більше людей та розповісти про трагедію України якомога ширше. Щоб подібне ніколи знову не повторилось", - наголосив Тичківський.

Він зазначив, що акція проводиться за підтримки Кабінету міністрів України, Фонду Western NIS Enterprise Fund та інвестиційної компанії Dragon Capital в рамках дослідницької експедиції Української академії лідерства до Ізраїлю. Крім акції Uncounted since 1932, студенти та партнери академії досліджують досвід Ізраїлю у підприємництві, обороні та інноваціях і просувають Україну та бренд UkraineNow в Ізраїлі.

Читайте також: У Кувейті показали стрічку про Голодомор 1932-33 років в Україні

Uncounted since 1932, що проводилась раніше у Тель-Авіві та Брюсселі, отримала сотні згадок у міжнародних ЗМІ із загальним охопленням понад 100 мільйонів людей. За це в листопаді 2018 року акція отримала три нагороди Effie Awards як одна з найуспішніших комунікаційних кампаній в Україні.

Фото: facebook.com/ualeadershipacademy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-