Волонтери готують у Варшаві подарунки для дітей українських воїнів і політв’язнів

Волонтери готують у Варшаві подарунки для дітей українських воїнів і політв’язнів

Фото, відео
Укрінформ
Подарунки для дітей, котрих батьки загинули або постраждали на Сході України, є політв’язнями чи військовополоненими в Росії, в рамках акції “Свята без тата” готують у Варшаві волонтери з Ініціативи Героям Майдану.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У наших списках зараз вже близько трьох тисяч дітей і цей список, на жаль, постійно поповнюється”,- заявила одна з ініціаторів акції, волонтер Галина Андрушков.

Зазначається, що подарунки потраплять до дітей українських захисників у дев’яти областях країни.

Волонтери готують у Варшаві подарунки для дітей воїнів АТО і політв’язнів / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Волонтер поінформувала, що в цьому році до списку додалися прізвища дітей українських політв’язнів, а зовсім нещодавно – дітей українських моряків, які наприкінці листопада потрапили у російський полон і зараз перебувають у московському СІЗО.

Це вже п’ята поспіль акція, яка розпочалася наприкінці листопада і завершиться 7 січня. Традиційно волонтери збирають солодощі, гроші та іграшки.

Подарунки дітям допомагають пакувати “ельфи” – люди, які вечорами після робочого дня приходять до Українського дому у Варшаві, який є пунктом збору і комплектації всього необхідного для цього подарункового набору.

До акції долучаються українська діаспора, Українська греко-католицька церква, пересічні поляки та різні українські й польські організації та інституції.

Читайте також: Спілка журналістів зібрала 200 листівок для Сущенка, Семени та Асєєва

В іменних подарунках є різноманітні солодощі, а також іграшки у відповідно до віку дитини.

“Основний посил акції – це посмішка дитини. Ми хочемо подякувати нашим воїнам, нашим хлопцям, які воюють, які поклали життя, втратили здоров’я. Ми хочемо цим сказати, що ми пам’ятаємо, ми цінуємо подвиг батьків і що це все не на марно”,- підкреслила Андрушков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-