У Будапешті молилися за Україну та провели флешмоб проти агресії РФ

У Будапешті молилися за Україну та провели флешмоб проти агресії РФ

Укрінформ
У будапештському соборі Св. Флоріана відбулася молитва за Україну та проведення флешмобу проти російської агресії в рамках відзначення Дня Збройних Сил України.

Молитву відслужив капелан полку поліції особливого призначення "Київ", представник УПЦ КП отець Олександр, повідомляється на офіційному сайті Посольства України в Угорщині.

"Президент України Петро Порошенко назвав мову, віру та армію формулою сучасної української ідентичності, і для мене особисто глибоко символічно, що сьогодні, в День Збройних Сил, ми маємо можливість разом помолитися за Україну українською мовою. Щиро вірю в те, що незабаром буде завершено процес отримання Томосу Українською православною церквою, і що наша віра допоможе нам якомога швидше відновити територіальну цілісність і мир у нашій країні", - наголосила під час заходу посол України Любов Непоп.

Також глава дипмісії підкреслила, що в умовах запровадженого в країні після останнього нападу Росії на українські кораблі у Чорному морі воєнного стану надзвичайно важливо не лише мобілізуватися всередині, а й продовжити об’єднувати наших партнерів довкола України.

"Врешті-решт мова йде не лише про битву за Україну, а і про битву за збереження системи цінностей цивілізованого світу. Саме тому ми маємо молитися і діяти", - відзначила посол.

Після молитви її учасники провели флешмоб біля пам’ятника Тарасу Шевченку в рамках ініційованої Посольством акції #PrayForUkraine #ActForUkraine.

Фото: hungary.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-