Фільм

Фільм "Донбас" покажуть на міжнародному кінофестивалі у Тбілісі

Укрінформ
Фільми українського режисера Сергія Лозниці, зокрема драму "Донбас", покажуть у рамках XIX Тбіліського міжнародного кінофестивалю, який пройде з 3 по 9 грудня.

Про це повідомляє Грузия Online.

"Тбілісі в грудні відвідає відомий український кінорежисер білоруського походження Сергій Лозниця - в столиці Грузії він представить свій художній фільм "Донбас" і документальні картини "Процес" і "День перемоги", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на кінофорумі фільми Лозниці будуть представлені в секції "Режисер у фокусі".

Як повідомляв Укрінформ, фільм Сергія Лозниці "Донбас" розповідає про людей, які живуть у зоні збройного конфлікту на сході України і включає 13 переплетених сюжетів, які демонструють різні сфери життя на окупованих територіях. Стрічка показує, як бойовики забирають автомобіль у місцевого бізнесмена, переселенці живуть у підвалі, чиновник обкрадає лікарню і знімаються постановочні новини для телебачення. Лозниця написав сценарій картини за мотивами документальних роликів, викладених очевидцями в Інтернет.

Світова прем'єра фільму відбулася у рамках програми "Особливий погляд" Каннського міжнародного кінофестивалю. Стрічка Лозниці, що стала фільмом-відкриття секції, також удостоєна премії за кращу режисуру.

За останні місяці фільм був показаний у рамках міжнародних кінофестивалів у Карлових Варах, Мюнхені, Мельбурні, Єрусалимі, Торонто та, зокрема, в багатьох містах світу.

Фільм створювався у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. У стрічці грають українські актори Георгій Делієв, Наталія Бузько, Тамара Яценко, Людмила Смородина, Ніна Антонова та інші.

Стрічка стала одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-