У Німеччині кількість українських працівників за рік збільшилася на 10%

У Німеччині кількість українських працівників за рік збільшилася на 10%

Укрінформ
У Німеччині станом на березень 2018 року близько 43 тисяч українських громадян мали офіційну роботу і сплачували обов'язкові соціальні внески. 

Про це з посиланням на Міністерство праці Німеччини повідомляє DW

"У порівнянні з березнем 2017 року спостерігається зростання на 4 тисячі осіб, тобто на 10 відсотків", - зазначається у повідомленні. В березні 2013 року цей показник становив лише 29 тисяч осіб.

У Німеччині проживають 138 тисяч українських громадян. За даними німецького статистичного відомства, станом на кінець 2017 року загалом у ФРН проживало 88 тисяч жінок та 50 тисяч чоловіків, які мають громадянство України. Майже 13,5 тисячі українців у Німеччині - неповнолітні, 23,5 тисячі - старше 65 років.

Середній вік становить 42-43 роки, більше половини - одружені, але лише кожен третій з них - із громадянином чи громадянкою Німеччини. Середня тривалість проживання у Німеччині становить 11,5 років. Посвідку на постійне проживання у ФРН мають 78,5 тисячі громадян України. 

Читайте також: Українські заробітчани не створюють проблем для Польщі - Дуда

За 2017 рік до Німеччини на проживання в'їхали 11,8 тисячі українців, виїхали звідти або померли - майже 10 тисяч.

Як повідомлялося, 7 листопада ФРН та Україна підписали угоду про соціальне забезпечення, що координує соціальний захист, зокрема в галузі державного пенсійного страхування і страхування у разі нещасного випадку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-