Вінничани на візках виграли гран-прі на міжнародному фестивалі у Грузії

Вінничани на візках виграли гран-прі на міжнародному фестивалі у Грузії

Укрінформ
Вінницька танцювальна пара на візках у складі Наталії Видайко та Сергія Рогаля виграла гран-прі І Міжнародного фестивалю-конкурсу пісні, танцю та мистецтв осіб з особливими потребами «Іверія – Брілліант» у Тбілісі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила переможниця фестивалю Наталія Видайко.

«Ми представляли дві танцювальні композиції. На першість не сподівалися, тому дуже хвилювалися, коли оголошували переможців. Дізнавшись, що наше виконання вальсу принесло нам гран-прі, і плакали, і сміялися. Своєю участю у фесті ми хотіли  показати, що люди з інвалідністю нічим не відрізняються від звичайних людей, вони також можуть і люблять танцювати. Сподіваюся, наш приклад надихне й інших не сидіти удома і рухатися вперед», - сказала Видайко.

За її словами, до складу пари-переможниці на візках входять вінничанка Таля Видайко та хмельничанин Сергій Рогаль. До участі в конкурсі їх готувала вінницька тренер Тетяна Клименко. Пара представила на фестивалі два танці – рок-н-рол та вальс, який і приніс їй перемогу.

Наразі танцюристи на візках вже готуються до участі в нових конкурсах, які пройдуть у Польщі та Болгарії.

І Міжнародний фестиваль-конкурс пісні, танцю та мистецтв осіб з особливими потребами «Іверія – Брілліант» відбувся 6-12 листопада у Тбілісі. Участь у ньому взяли понад 600 учасників з різних країн світу, в тому числі, українці.

Фото Наталії Видайко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-