У Вільнюсі відкрили барельєф Костянтину Острозькому

У Вільнюсі відкрили барельєф Костянтину Острозькому

Фото
Укрінформ
11 листопада на фасаді храму Пресвятої Трійці Вільнюса, що належить УГКЦ, урочисто відкрили меморіальний барельєф великому литовському гетьману князю Костянтину Острозькому. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цей храм був побудований за його рішенням як подяка Господу за перемогу над московським військом в битві під Оршею (1514).

Авторами відкритого барельєфа стали скульптори Олесь Сидорук та Борис Крилов (Київ), а виділив кошти - меценат Роберт Габул (Київ).

Цю справу було започатковано за ініціативою Історичного факультету Вільнюського університету.

Того ж дня в храмі Пресвятої Трійці була відслужена свята Меса, яку провів владика Харківського екзархату УГКЦ о. Василь Тучапець з участю архієпископа Вільнюса Арунаса Понішкайтіса та настоятеля церкви Пресвятої Трійці о. Вінкентія Пелиха.

У відкритті барельєфу Костянтину Острозькому взяли участь офіційні особи, представники української громади, литовської громадськості.

Князь Костянтин Острозький (1460-1530) – видатний військовий і державний діяч Великого Князівства Литовського, Руського та Жемайтійського. Похований у Києво-Печерській лаврі.

У 2017 році іменем Великого гетьмана Костянтина Острозького Україна, Литва та Польща назвали багатонаціональний військовий підрозділ - литовсько-польсько-українську бригаду (LITPOLUKRBRIG).

Фото Діани Варнайте

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-