Українці Іспанії просять МЗС відкрити консульство у Валенсії

Українці Іспанії просять МЗС відкрити консульство у Валенсії

Укрінформ
Українська громада в Іспанії просить Міністерство закордонних справ України  відкрити у Валенсії консульську установу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне звернення до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна громада передала сьогодні, 14 жовтня, Генеральному консулу України в Барселоні Оксані Драмарецькій під час святкування у Валенсії 15-річчя церковної громади Української греко-католицької церкви, утвореної на честь Покрови Пресвятої Богородиці. 

 Під час свята, на якому були присутні понад тисячу осіб, відбувся концерт співачки Ірини Федишин. З вітальним словом до них звернулася Генеральний консул України в Барселоні Драмарецька. Користуючись присутністю дипломата, громада передала звернення до глави МЗС України з проханням відкрити у Валенсії консульство.

Звернення вручила ініціативна група - голова Української асоціації у Валенсії та Федерації українських асоціацій Іспанії Михайло Петруняк, член президії Української всесвітньої координаційної ради Андрій Якубув, голови асоціацій Торрев'єхи та Аліканте - Михайло Черешнюк та Антоніна Рогальська, капелани УГКЦ у Валенсії, Денії, Гуадасуарі та Гандії - о. Василь (Бойко) та о. Дмитро (Кияшко) серед інших.

Читайте також: У Стамбулі помоляться за українських захисників

На сьогодні в Іспанії діють Посольство України в Королівстві Іспанія у Мадриді, Генеральне консульство України в Барселоні та Консульство України в Малазі. 

Питання відкриття українського консульства у валенсійському регіоні Іспанії, де проживають близько 20 тисяч українців,  вперше піднімалося десять років тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-