Парламент Західної Австралії відзначив українців за внесок у розбудову штату

Парламент Західної Австралії відзначив українців за внесок у розбудову штату

Укрінформ
Парламент Західної Австралії відзначив внесок української громади в розбудову штату. 

Про це йдеться у парламентській заяві, яку виголосив міністр багатокультурності штату Пол Папалія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Цього року українські громади в Австралії відзначають 70-ліття свого поселення. У 2018 році також відзначається 85-ліття Голодомору, який створив в Україні сталінський режим. Для багатьох українців Західної Австралії це дуже важливі та емоційні дати... Вони (українці – ред.) багато і важко працювали, аби зробити Західну Австралію тим місцем, яким вона є сьогодні”, - йдеться в документі.

У заяві також наголошується, що штат Західна Австралія, який 70 років тому прихистив мігрантів із розірваної війною Європи, завдячує їм своїм процвітанням.

“Ці мігранти, багато з яких продовжували працювати на золотих шахтах у Калгурлі, залізничних шляхах навколо Перта, спорудженні дамби Мундарінг Вейр та багатьох інших проектах, фермах, підприємствах, безумовно, є гордістю Західної Австралії”, - наголосив міністр.

У свою чергу голова української громади штату Микола Мовчан також прокоментував заяву парламенту: “Це історичний день для українців і Української асоціації Західної Австралії”.

Українці штату Західна Австралія - одна з найменших українських громад Зеленого континенту, однак дуже організована та впливова.

Минулого року медаллю Ордена Австралії – однією з найвищих нагород країни - відзначили священика української автокефальної православної церкви зі штату Західна Австралія Валентина Мовчана.

Фото: Ukrainian Association of Western Australia Inc.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-