У Торонто проходить український фестиваль

У Торонто проходить український фестиваль

Укрінформ
У Торонто, найбільшому місті Канади, у п’ятницю розпочався триденний фестиваль української культури.

Як передає кореспондент Укрінформу, цього року фестиваль відзначає свою 22-гу річницю.

Для участі у ньому до Торонто зібралося більше 500 різноманітних виконавців з Канади та інших країн. Хедлайнером заходу стане український рок-гурт із Ужгорода “Рокаш”.

Присутні можуть не лише насолодитися українськими піснями й танцями, а й обрати подарунок серед численних сувенірів та скуштувати національну кухню. Окрім цього, відвідувачів мають змогу безкоштовно спробувати себе у різноманітних стародавніх ремесла, серед яких вишивка, бісероплетіння, писанкарство та інші. У суботу на головній сцені фестивалю пройде канадська прем’єра мюзикла про Революцію Гідності “Got to be Free”.

Як і у попередні роки, святкування відбувається на центральній вулиці так званого “українського містечка” в західній частині Торонто. Організатори очікують, що протягом трьох днів фестиваль відвідає більше 500 тис осіб.

Читайте також: На кінофестивалі у Торонто заклали традицію українських ділових сніданків

Зазначимо, що офіційному відкриттю фестиваля зазвичай передує урочистий парад, участь в якому беруть різноманітні діаспорні організації й гурти, а також політики різних рівнів. Цьогорічний парад очолить відомий журналіст й громадський діяч українського походження, колишній речник СММ ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків.

Офіційний Київ під час церемонії відкриття представить посол України в Канаді Андрій Шевченко. Очікуються також звернення від федеральної, провінційної та місцевої влади, а також парламентської опозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-