Український народний театр у Ризі дасть прем’єру вистави

Український народний театр у Ризі дасть прем’єру вистави "Маруся Чурай"

Фото
Укрінформ
До Дня Незалежності України та 100-ліття проголошення Української державності Ризький український народний театр під керівництвом Марії Семенової підготував виставу "Маруся Чурай" за поемою Ліни Костенко, прем’єра якої відбудеться у п'ятницю, 17 серпня, в Ризі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на режисера-постановника Марію Семенову.

"Рік важкої та щасливої роботи. І от – прем’єра. Ми вам пропонуємо театр: виставу за історичною поемою Ліни Костенко "Маруся Чурай". Про дівчину, що жила в часи козаччини, про палке кохання і про пісні, які вона писала. Виставу підготовлено за підтримки Посольства України в Латвії. Прем’єра - 17 серпня о 18.30 в Латиському домі Риги", - розказала Семенова.

Ризький український народний театр добре відомий в Балтії та Україні. Він неодноразово брав участь в міжнародних театральних фестивалях поряд з професійними театрами та отримував там нагороди. Зокрема, у "Маруся Чурай" гратимуть лауреати міжнародних фестивалів  -Оксана Січко та Антра Целітане. Також у виставі візьме участь переможниця Міжнародного танцювального конкурсу "Baltik Rising Stars 2017", танцівниця Анастасія Васечко. 

Ризька Латвійська спілка (Латиський дім) була заснована 2 березня 1868 року за участі видатних латвійських просвітників. У 1940 році Радянською владою спілку було ліквідовано, однак уже в 1989 році її діяльність поновилася в тому самому історичному будинку в центрі Риги за адресою: вул. Меркеля, 13.

Фото: Riga Ukr teatr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-