На ювілейному Франкфуртському книжковому ярмарку 16 українських видавництв презентуватимуть свою продукцію

На ювілейному Франкфуртському книжковому ярмарку 16 українських видавництв презентуватимуть свою продукцію

Укрінформ
Цьогоріч 16 українських видавництв презентуватимуть Україну на 70-му ювілейному Франкфуртському книжковому ярмарку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цьогоріч площа стенду буде більшою, ніж в попередні роки, нам організатори надали додаткову площу, разом це - 140 квадратних метрів. Над дизайном, над концепцією візуального стенду працював львівський медіахудожник Андрій Лінік. Стенд розділений на зону подій, також буде експозиційна зона, де будуть представлені книги 16 українських видавництв", - зазначила керівниця відділу промоції та організації подій Українського інституту книги Ольга Вишня.

Як повідомили організатори, цьогоріч українська команда працювала над візуальною концепцією стенду, а сам стенд буде інтерактивним. Учасниками культурної програми стануть, зокрема, український та американський історик Сергій Плохій, українська письменниця та перекладачка Катерина Калитко, політичний та громадський діяч Мустафа Джемілєв та інші.

"Український стенд у Франкфурті працює, він не просто є показовим, він є носієм позитивної інформації, іміджевої інформації про Україну, про її здобутки, про населення, про історію та події, які відбуваються в реальному аспекті, а не в тому, який транслюється нашими "агресивними сусідами" та іншими ЗМІ, які знаходяться під їхнім впливом. Це можливість донести правду про Україну, про її культуру, здобуток та літературу", - відмітив президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін.

Загалом на Франкфуртському книжковому ярмарку цьогоріч свою продукцію презентуватимуть "Видавництво Старого Лева", "Фоліо", "Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", "Наш формат", "Видавництво Івана Малковича "А-ба-ба-га-ла-ма-га", Book Chef та інші.

Як зазначили куратори українського стенду на ярмарку, гасло українського національного стенду - Senses of Ukraine/ВідЧУТИ Україну.

Frankfurter Buchmesse - найбільший книжковий ярмарок у світі. Він проходить у Франкфурті-на-Майні щорічно в середині жовтня. Сюди приїжджають налагодити контакти з розповсюджувачами, придбати права на видання, ознайомитися з друкарськими інноваціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-