У Сан-Франциско відкрилась фотовиставка про життя кримських татар в окупації

У Сан-Франциско відкрилась фотовиставка про життя кримських татар в окупації

Укрінформ
У центральній бібліотеці Сан-Франциско відбулося урочисте відкриття фотоекспозиції "За кордон" про життя кримськотатарського народу в окупованому Росією Криму.

Про це повідомляє прес-служба Генерального консульства України в Сан-Франциско.

"Мета проведення цього заходу в Сан-Франциско, що є багатонаціональним та етноконфесійним містом, та в якому 26.06.1945 був підписаний Статут ООН, полягає у приверненні уваги міжнародного співтовариства загалом та американської спільноти, зокрема до брутальних та систематичних порушень російською окупаційною владою основних прав та свобод людини в Криму. Зокрема, намір консульської установи України показати, що масові порушення на окупованому півострові не залишаться непоміченими, а дії окупаційної влади - безкарними", - йдеться у повідомленні.

Участь у заході взяли консул Генерального консульства України в Сан-Франциско Олександр Кротенко та представники дипустанови.

Крім цього, протягом двох місяців у зазначеній бібліотеці буде розміщено близько 20 фотографій видатної української фотографа кримськотатарського походження Еміне Зіятдінової.

Нагадаємо, у 2017 році центральна бібліотека Сан-Франциска отримала нагороду найкращої бібліотеки США.

Фото: san-francisco.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-