В супермаркетах Австралії продають котлети по-київськи - емігрантка

В супермаркетах Австралії продають котлети по-київськи - емігрантка

Укрінформ
В кожному австралійському супермаркеті можна купити котлети по-київськи. Австралійці від української страви просто в захваті.

Про це в сюжеті "Ранок у великому місті" на ICTV повідомила українська емігрантка Аліна, яка живе і працює на Зеленому континенті.

"В Австралії дуже популярні, на диво, котлети по-київськи. Їх можна знайти в будь-якому супермаркеті", – розповіла дівчина.

Водночас, за словами Аліни, для австралійців кенгурятина – все одно, що для українців сало. М’ясо цієї тваринки вважається найкориснішим і, відповідно, найдорожчим. Щодо звичної для нас яловичини та курятини - у місцевих супермаркетах Австралії можна знайти за 29 доларів за кілограм та за 3,5 долари відповідно.

Окрім м'яса, також багато витрат йде на фрукти та ягоди. Зокрема, полуниця коштує 2.90 за 250 гр, черешня - 7 доларів, банани - 3 долари за кілограм. Загалом на продукти витрачається близько тисячі австралійських доларів на місяць, у гривнях - це майже 20 тисяч. 

Читайте також: В Австралії держава допомагає купувати квартири - емігрантка

Емігрантка також зазначає, що робити покупки в Австралії дуже зручно, оскільки їй не доводиться вистоювати черги біля кас - всі продукти сканують самі покупці біля спеціальних терміналів і біля них же оплачують товари. 

Аліна додає, що курцям в Австралію краще не їхати, бо пачка сигарет коштує від 28 до 30 доларів.

Також дівчина зазначила, аби проживати в комфортних умовах у будинку, потрібно викласти кругленьку суму.

"За електроенергію ми платимо приблизно 120 доларів, за Інтернет – 75 доларів, за воду – приблизно 30 доларів, за телефон – приблизно 40 доларів на місяць. Ось, здавалося б, зарплати тут непогані, але якщо все підсумувати, то життя в Австралії виходить дуже дорогим", – пояснила Аліна.

Фото: скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-