Українці Фрайбурга та Страсбурга провели акцію за звільнення політв’язнів

Українці Фрайбурга та Страсбурга провели акцію за звільнення політв’язнів

Фото
Укрінформ
Українські громади німецького Фрайбурга та французького Страсбурга провели акцію за звільнення Олега Сенцова та інших політв'язнів Кремля.

Відповідний перфоманс мав на меті привернути увагу світової спільноти до питання звільнення політичних в’язнів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Більше 30 українців та наші друзі зі Страсбурга приєдналися до акції, підписали петицію, розповіли історію Олега Сенцова численним глядачам. Ми закликали Ангелу Меркель більш активно посприяти звільненню Олега Сенцова та інших політв'язнів Кремля», - повідомили активісти.

Акція, проведена на центральній площі німецького Фрайбурга #SaveOlegSentsov, містила театралізовані сцени арешту Путіна.

«Двічі робили ми наш перфоманс - було багато бажаючих дізнатись, що відбувається в Україні та Росії», - розповіли учасники акції.

Як відомо, українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі. Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня - перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить в Росії, - з вимогою звільнити всіх українців-політв'язнів Кремля.

Усього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували. Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, 5 червня було подано скаргу на ухвалений вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-