Для української малечі в Будапешті організували

Для української малечі в Будапешті організували "Веселі канікули"

Укрінформ
Українська греко-католицька парафія Покрови Пресвятої Богородиці в Будапешті вже втретє організувала і провела табір "Веселі канікули" для української малечі.

Як повідомляється на Facebook-сторінці організаторів, табір проходив з 18 по 25 червня на території польської римо-католицької парафії.

"З кожним роком зростає популярність цього табору серед українських сімей. Два роки тому ми запровадили "Веселі канікули" в Будапешті, на який зголосилося тільки дві дитини. На жаль, мусили відмінити. Минулого року у таборі було 15 діточок, а цього року - 25 діток", - сказав священик для українців у Будапешті о. Дам’ян Габорій. 

Найголовнішою метою цього табору, як він зазначає, "створити для дітей умови українського середовища та дружності, щоб навчити їх любити Бога, ближнього й Україну".

Читайте також: В Кемері пройшов літній табір для дітей українців Туреччини

Аніматори з України підготували насичену і цікаву програму для українських дітей в таборі: заняття з танців, спортивні змагання та естафети, різноманітні ігри та гуртки.

Кожен ранок розпочинався зі спільної молитви та гімну України, а також щоденно проходили катехези та Божественні Літургії.

Крім того, малеча малювала малюнки для українських воїнів, які захищають Донбас. 

В останній день церковного таборування відзначили День родини, на якому діти показали всі здобуті знання та вміння перед батьками.

Нагадаємо, наприкінці червня в Угорщині під час показу фільму "Процес" підтримали політв'язня Сенцова.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-