У Шанхаї показали фільм про Сенцова і провели акцію на його підтримку

У Шанхаї показали фільм про Сенцова і провели акцію на його підтримку

Укрінформ
У Шанхаї 19 червня відбувся показ документальної стрічки режисера Аскольда Курова "Процес: російська держава проти Олега Сенцова" та акція на підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера.

Про це інформує прес-служба Генерального консульства України в Шанхаї.

"19 червня 2018 р. в Генеральному консульстві України в Шанхаї відбувся показ документальної стрічки режисера Аскольда Курова "Процес: російська держава проти Олега Сенцова". Українці Шанхаю долучилися до глобальної акції #FreeSentsov #SaveOlegSentsov на підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова", - повідомили у дипустанові.

Присутні під час показу, серед яких були представники української громади та дипломати, звернулися до міжнародної спільноти із закликом не бути байдужими до долі незаконно утримуваних в Росії українських громадян.

Крім цього, учасники акції долучилися до благодійного збору коштів на підтримку сім’ї Олега Сенцова. 

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії, в РФ засудили до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму. 

Нині в Росії й анексованому Криму утримуються 64 українських політв'язнів, звільнення яких вимагає Олег Сенцов. У цьому переліку присутній також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями в "шпигунстві".

Фото: shanghai.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-