В Австралії у липні пройде міжнародна конференція, присвячена Україні

В Австралії у липні пройде міжнародна конференція, присвячена Україні

Укрінформ
У мельбурнському Університеті ім. Монаша 12-14 липня проходитиме Міжнародна конференція "Україна і світ: культура, політика, суспільство".

Під час заходу науковці з Австралії, України, Бельгії, Італії, Канади, Нової Зеландії та США обговорять роль і місце сучасної України у світі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Для того щоб розуміти сучасний світ, треба зрозуміти Україну. Виклики, перед якими стоїть Україна: збереження суверенності в контексті війни та ворожого економічного й культурного тиску; зміцнення демократії всупереч глобальній тенденції до авторитаризму; боротьба з корупцією в державному й приватному секторах; забезпечення усім громадянам пристойного рівня життя – це виклики, з якими все частіше зустрічається світова спільнота в особливо загостреній формі. Під час нашої конференції науковці з різних країн світу розглядатимуть ці та інші актуальні питання з погляду сучасності та в їх історичній зумовленості”, - розповів директор Центру україністики ім. Миколи Зерова Університету Монаша Марко Павлишин.

Окрім Центру україністики ім. Миколи Зерова Монашського університету співорганізаторами конференції стали Асоціація україністів Австралії та Нової Зеландії і Наукове товариство ім. Шевченка в Австралії. Захід відбудеться за підтримки Посольства України в Австралії.

У рамках конференції, яку відкриють виступи посла України в Австралії Миколи Кулініча та представника МЗСіТ Австралії Александри Сідалл, виступлять також відомі у світі вчені-україністи: професор Наталія Чабан - завідувач кафедри європейської ідентичності та культури Жана Моне Національного центру досліджень Європи у Кентерберійському університеті (Нова Зеландія), професор Джованна Броджі - президент Італійської асоціації українознавчих студій, професор Міланського університету (Італія), професор Наталія Кононенко – завідувач кафедри української етнографії в університеті Альберти (Канада).

Сесійні виступи включатимуть обговорення сучасного стану України, зокрема тривалу кризу на сході країни та відповіді українського суспільства й української культури на виклики постмайданівського періоду як в Україні, так і в національних громадах за її межами. Окрема сесія присвячена тематиці українців в Австралії та питанням міграції в загальному. Ця сесія є частиною відзначення 70-річчя українського поселення в Австралії.

Очікується, що під час конференції відкриється експозиція робіт українсько-австралійського художника Володимира Савчака (1911-2007), а бібліотека Університету ім. Монаша організує виставку рідкісних українських книг зі своєї колекції.

У рамках конференції також відбудеться презентація книги “Україна та Європа: культурні зустрічі та переговори” під редакцією Джованни Броджі, Марка Павлишина та Сергія Плохія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-