На акції на підтримку Сенцова українців Австралії закликають написати листа міністру

На акції на підтримку Сенцова українців Австралії закликають написати листа міністру

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії у межах акції на підтримку Олега Сенцова закликав кожного представника національної спільноти написати листа міністру закордонних справ чи місцевого уряду, щоб привернути увагу до порушення прав людини з боку режиму президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Напишіть міністру закордонних справ, вашому місцевому міністру, закличте їх забезпечити безпеку та звільнення Олега. Ваша активність важлива, ви можете змінити ситуацію, час спливає”, - йдеться у заяві СУОА.

Підтримати зусилля у справі привернення уваги світу до проблем політичних в’язнів австралійське українство закликала й дипустанова.

“У кремлівському полоні перебуває понад півсотні українських політв’язнів. Не будьмо байдужі до долі жодного. Допоможіть нам привернути увагу Австралії до них.... Міністр написав, напишіть і ви”, - йдеться у повідомленні на сторінці посольства України в Австралії у Facebook, а також наводиться лист очільника зовнішньополітичного відомства до своїх колег.

Наприкінці травня українці Австралії вже проводили акції за звільнення Олега Сенцова під час прем’єри фільму "Кіборги".

Нові публічні акції на підтримку звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів, які незаконно утримуються у РФ, пройдуть в Австралії 12 червня, напередодні відкриття у Росії чемпіонату світу з футболу.

Читайте також: Матері Сенцова та Кольченка вперше зустрілися і звернулися до Порошенка

Як повідомляв Укрінформ, український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.

24 травня голодування оголосив ув'язнений у РФ український солдат Олександр Шумков, а 31 травня - Олександр Кольченко, засуджений за однією справою із Сенцовим. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-