Україні потрібен орган, який би займався українськими мігрантами - голова УВКР

Україні потрібен орган, який би займався українськими мігрантами - голова УВКР

Ексклюзив
Укрінформ
В Україні потрібно створити спеціальний державний орган, який займатиметься як трудовими мігрантами з України, так і закордонними українцями загалом. 

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу на полях Другого бізнес-форуму української діаспори у Києві заявив голова Української Всесвітньої Координаційної Ради (УВКР) Михайло Ратушний.

“Ініціатива у Верховній Раді створити спеціальний орган виконавчої влади, який займатиметься трудовою міграцією, на мою думку, є звужуванням проблеми. Насправді треба створити орган, який буде займатися загалом трудовими закордонними українцями і трудовими мігрантами – і старими, і новими”, - сказав він.

За словами Ратушного, виїзд українців за кордон, як на роботу, так і на навчання, постійно збільшується: "Якщо говорити про потік українців за кордон, то він однозначно збільшується. Це стосується і трудової міграції у традиційні країни – Польща, країни Балтії, і стосується збільшення потоку через навчання у вищих навчальних закладах – польських, німецьких, балтійських".

При цьому, особливо це спостерігається серед молоді.

“Йде доволі такий серйозний міграційний вал, і ця тенденція не є позитивною", - зазначив він.

М.Ратушний повідомив, що відстоювати самим свої права та створювати якісь свої окремі, етнічні, профспілки за кордоном українці не можуть, адже законодавство країн перебування, будь-то Польща чи Чехія, цього не дозволяє.

Нагадаємо, 17–18 травня в ТПП України під гаслом "Українці світу – для України" проходить Другий бізнес-форум української діаспори "Глобальна бізнес-дипломатія: український вимір".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-