Вже шість років при Посольстві в Кувейті діє недільна українська школа

Вже шість років при Посольстві в Кувейті діє недільна українська школа

Фото
Укрінформ
11 травня вже шостий рік поспіль недільна школа української мови і літератури Громадської спілки українсько-кувейтської дружби при Посольстві України в Державі Кувейт урочисто завершила навчальний рік. 

Про це повідомили у прес-службі української дипустанови у Кувейті.

Учням, які старанно вивчали рідну мову в трьох класах недільної школи, Посол України в Кувейті Володимир Толкач вручив подяки. Школярі та їхні батьки сердечно подякували вчителям Любові Власюк, Ірині Мирон та Ірині Куриляк, які за власною ініціативою щоп’ятниці (вихідний день в еміраті) навчають дітей української мови і літератури. Адже цього не можуть дати дітям громадян України та змішаних шлюбів місцеві арабські й англійські школи.

Починалося все в 2012 році, коли колишня голова Спілки українців Світлана Арндт і Любов Власюк звернулися за підтримкою до невеликої на той час групи батьків та співробітників дипустанови, які, у свою чергу, надали приміщення для проведення уроків.

За шість років послідовної роботи кількість учнів, які нині опановують мову, перевищила 30 осіб. Значна кількість дітей, що покинули Кувейт, продовжують навчання в Україні та інших країнах, де працюють їхні батьки. При цьому, як засвідчує практика, рівень володіння українською мовою та знання літератури учнів не поступаються в цілому освітньому рівню знань їхніх ровесників в Україні.

Впродовж шестирічної діяльності школи українська громада та батьки учнів надають різноманітну підтримку в організації навчального процесу. Наприклад, за внески українців придбали необхідну кількість меблів та учнівських дошок. Крім того, міністерство освіти і науки України забезпечило школу потрібними підручниками. Також бібліотека дитячої літератури, створена небайдужими батьками, постійно поповнюється новими виданнями, презентованими гостями посольства та небайдужими громадянами України.

Спільними зусиллями вчителів та учнів школи проводяться тематичні вечори, на які запрошуються всі бажаючі. Протягом останнього місяця відбувся вечір української поезії, під час якого діти і дорослі декламували вірші видатних українських поетів. Також організовували майстер-класи з малювання писанок та розмальовування пряників традиційними українськими орнаментами тощо.

Останній день навчання також ознаменувався проведенням уроку пам’яті жертв Другої світової війни, на якому діти познайомилися з історією та навчилися власними руками виготовляти знак червоного маку як пам’яті за загиблими в цій страшній трагедії.

Фото надане прес-службою посольства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-