Український інститут Америки відзначив 70-річний ювілей

Український інститут Америки відзначив 70-річний ювілей

Фото
Укрінформ
Український інститут Америки в Нью-Йорку відзначив 70-у річницю своєї діяльності.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Генерального консульства України в Нью-Йорку.

"28 квітня у приміщенні Українського інституту Америки (УІА) відбулися урочистості з нагоди 70-ї річниці від заснування цієї інституції, до підготовки та участі у яких – на запрошення організаторів – долучилось Генеральне консульство України в Нью-Йорку", - йдеться у повідомленні.

До української культурної установи завітали представники ділових, наукових, мистецьких кіл США, здебільшого українського походження, представники нью-йоркського дипломатичного корпусу та інші численні запрошені.

Під час заходу президент УІА Деніел Свістель зачитав отримане напередодні святкувань привітання дружини Президента України Марини Порошенко з нагоди 70-річчя інституту, а також від мера Нью-Йорка Білла де Блазіо. Крім того, у ході урочистого вечора пролунало вітання й від Постійного представника України при ООН Володимира Єльченка та Посольства України в США.

Український інститут Америки (УІА) - культурна установа українців у США, заснована 1948 році українським винахідником, бізнесменом і філантропом Володимиром Джусом. Інститут від 1955 року знаходиться в придбаному Джусом у Нью-Йорку палаці Августа та Анни ван Горн Стайвезент, який належить до національних історичних пам'яток США.

УІА є осередком збереження творів української культури (мистецтва, літератури, музики, народної творчості), допомоги студіюючій молоді та українцям, що оселяються в США, зокрема винахідникам. Інститут розбудовує зв'язки з культурними колами американського світу, влаштовує мистецькі виставки, наукові з'їзди, концерти, літературні вечори, доповіді, товариські зустрічі.

У ньому зберігаються твори Олександра Архипенка, Олексія Грищенка, Григорія Крука та ін., а також колекції музейних експонатів (церковні ризи, ікони, рукописи, патенти українських винахідників).

Фото: Facebook-сторінка інституту

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-