У Сіднеї зібрали кошти на підтримку української команди в

У Сіднеї зібрали кошти на підтримку української команди в "Іграх нескорених"

Укрінформ
Українська діаспора австралійського штату Новий Південний Вельс пожертвувало частину виручених коштів з великоднього базару на підтримку української команди в «Іграх нескорених», які у жовтні цьогоріч пройдуть у Сіднеї.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року весь дохід від великоднього базару призначений для допомоги українській команді, яка братиме участь в «Іграх нескорених» у Сіднеї, а також воїнам-захисникам на сході України», - повідомила голова управи Союзу українок Нового Південного Вельсу Неля Бабінець.

Великодні базари за участю різних громадських організацій проходять у Сіднеї вже майже 60 років. Кожного разу частина зібраних коштів йде на підтримку історичної батьківщини та українознавчої діяльності в Австралії.

На цьогорічному базарі, організованому під керівництвом Марії Костів - уповноваженої від управи Союзу українок штату, можна було придбати паски, писанки, традиційні вироби народної творчості, намиста, листівки, картини, народний і сучасний одяг тощо. Два великодні кошики, наповнені смаколиками, розіграли у лотерею.

Захід традиційно пройшов у парафіяльній залі української греко-католицької церкви Св. Андрія у сіднейському районі Лідкомб. Подію відвідав почесний консул України в Сіднеї Ярослав Дума.

Читайте також: У Києві відбувся фінальний етап відбору на участь в "Іграх Нескорених"

За його словами, незабаром у столиці Австралії відбудеться ще низка благодійних заходів, а виручені кошти підуть на підтримку участі української команди в «Іграх нескорених 2018».

Як повідомляв Укрінформ, у Сіднеї День гармонії відзначили показом українських вишиванок із приватних колекцій австралійських українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-