У Вашингтоні розпочалися Українські дні в Конгресі США

У Вашингтоні розпочалися Українські дні в Конгресі США

Укрінформ
Дні України в Конгресі США, спрямовані на просування українського порядку денного серед американських структур законодавчої та виконавчої влади, а також в експертному товаристві, розпочались у вівторок у Вашингтоні.

Упродовж двох днів проходитиме низка зустрічей, виступів, конференцій та інших заходів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Мета Українських днів полягає в тому, щоб зібрати нашу громаду по різних регіонах і містах, провести їх зустрічі з конгресменами й сенаторами, щоб подальша підтримка України в Конгресі залишалася такою самою потужною, якою вона є зараз", - розповів у коментарі агентству президент Українського конгресового комітету Америки (УККА) Андрій Футей.

У цьому зв'язку він наголосив на важливості того, "щоби підтримка в Конгресі й надалі була двопартійною" і дозволила би зберегти вплив на адміністрацію президента Трампа в цьому питанні. 

"Головне також, щоби питання Криму не було забуте. Крім того, ми говоримо про подальшу допомогу зброєю для України, це дуже важливо, а також про фінансову підтримку військових тренувань та іншої допомоги для українського війська", - підкреслив Футей. 

Він зазначив, що українська громада в США "спонукає американських чиновників частіше приїжджати до Києва".

З метою участі у заходах Українських днів у Конгресі США до американської столиці прибула делегація Верховної Ради України, до складу якої входять представники різних політичних сил, зокрема партії "Об'єднання "Самопоміч" та БПП.

Першим заходом у програмі Українських днів у Вашингтоні стало покладання символічних снопків до Монумента пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років, що був відкритий у листопаді 2015 року. Цей пам'ятник став своєрідним символом об'єднання українського та американського народів на тлі історичних подій, пов'язаних із геноцидом Кремля проти українців, а також нинішньої агресії РФ в Україні.

Крім того, програмою заходів передбачені зустрічі в аналітичному центрі США "Атлантична рада", експертно-політичні обговорення у форматі "круглого столу" в Посольстві України у Вашингтоні, брифінги в інших експертних установах, зустрічі в Капітолії, а також заходи біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Вашингтоні.

Читайте також: У Чикаго масово заспівають гімн України

Українські дні в Конгресі США традиційно проходять в американській столиці кілька разів на рік. Активну учать у підготовці та проведенні заходів беруть Український конгресовий комітет Америки й Посольство України в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-