Австралійських українців обурила символіка СРСР в кулінарному шоу

Австралійських українців обурила символіка СРСР в кулінарному шоу

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії звернувся до авторів австралійського кулінарного шоу "Правила моєї кухні" (My Kitchen Rules) та телеканалу Channel 7 з проханням вилучити з реклами шоу ролик із радянськими символами серпа і молота.

Про це йдеться у заяві СУОА.

"Серп і молот та ті, хто стояли за цими символами, спричинили загибель понад 7 мільйонів українців під час великого голоду в Україні в 1932-33 роках. Це був спланований геноцид Сталіна. Прив'язка цих символів до кулінарного шоу абсолютно неприйнятна", - йдеться у заяві СУОА.

У нових серіях шоу "My Kitchen Rules" участь беруть дві російські конкурсантки, які позують на фоні логотипу MKR із вмонтованими серпом і молотом. У рекламному ролику учасники шоу п’ють горілку і салютують Володимиру Путіну зі словами: "Що ми будемо робити сьогодні? Завойовувати світ. З чого почнемо? З Австралії".

"Радянська символіка настільки ж образлива, настільки ж неприйнятна, як і свастика, і якщо вона використовується у чомусь іншому, аніж історичний/документальний контекст – це не просто неприємно, це травматично для тих, хто на власному досвіді пережив ці трагічні часи, або для тих, чиї батьки/дідусі чи бабусі постраждали від радянського правління...

Ці символи є символами нелюдського ставлення, геноциду та порушення прав людини. Це символи полонених народів, які були піддані тиранії радянським режимом і досі страждають від цього", - йдеться у заяві СУОА.

Читайте також: У Запоріжжі "уламки Сталіна" принесли до пам'ятника жертвам Голодомору

На підтримку української громади Австралії виступила і українська дипустанова, яка звернулася до організаторів із закликом  вилучити радянські символи із реклами шоу.

"Комуністичний та націонал-соціалістичний (нацистський) режими вважаються в Україні і в багатьох країнах світу злочинними, оскільки спричинили найбільшу кількість жертв у ХХ столітті. Більшість австралійців українського походження – це ті люди, які найбільше постраждали від радянського тоталітаризму. Австралія належить до числа тих, хто нещодавно заявою парламенту засудив злочин Голодомору і закликав світ не допустити такої трагедії в майбутньому, тому символи радянського режиму не варто використовувати навіть у жартівливому ключі. Посольство просить авторів шоу і керівництво каналу відмовитися від використання цих символів у своїй програмі", - йдеться у заяві посольства.

Керівництво каналу поки не прокоментувало ситуацію, хоча на сайті шоу вже з’явилася інформація про обурення образливою рекламою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-