100-річчя української дипломатії: у Франції вшанували пам’ять Шульгіна і Петлюри

100-річчя української дипломатії: у Франції вшанували пам’ять Шульгіна і Петлюри

Укрінформ
У Франції відзначили 100-річчя дипломатичної служби України. В рамках заходів вшанували пам'ять першого генерального секретаря міжнаціональних справ Олександра Шульгіна та головного отамана військ УНР, голови Директорії УНР Симона Петлюри.

Українські дипломати та громада к Франції поклали квіти до могил Шульгіна, який похований у м.Сарсель під Парижем, та Петлюри - на паризькому цвинтарі Монпарнас, повідомили у Посольстві України у Франції.

Звертаючись до присутніх, посол України у Франції Олег Шамшур підкреслив щиру відданість українській справі перших "будівничих" незалежної країни, їхню високу культуру, енциклопедичні знання та активну позицію на міжнародній арені у ті далекі і складні для нашої держави роки.

Читайте також: Голос української дипломатії завжди був проєвропейським — Порошенко

У заходах також взяли участь дипломати посольства, члени Наукового товариства ім.Т.Г.Шевченка, Української бібліотеки ім.С.Петлюри в Парижі та представники української громади.

Як відомо, рівно 100 років тому, 22 грудня 1917 року голова Генерального секретаріату Української Народної Республіки, проголошеної III Універсалом Центральної Ради, Володимир Винниченко і генеральний секретар з міжнаціональних справ Олександр Шульгін підписали "Законопроект про створення Генерального секретарства міжнародних справ", який цього ж дня був схвалений на засіданні уряду УНР. Цим документом визначилися обов'язки Генерального секретарства міжнародних справ, а саме: "здійснення міжнародних зносин держави, охорона інтересів українських громадян поза межами УНР, тимчасово - загальне влаштування національних непорозумінь в межах УНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-