Український офіцер отримав дипломи двох найшанованіших вузів Австралії

Український офіцер отримав дипломи двох найшанованіших вузів Австралії

Укрінформ
Український майор Костянтин Козьма відзначив День Збройних сил України отриманням дипломів двох найшанованіших австралійських вузів - оборонного коледжу та Австралійського національного університету.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Церемонія урочистого випуску слухачів ключового навчального закладу Сил оборони Австралії відбулася в Австралійському національному університеті - провідному навчальному та науковому центрі країни, що співпрацює з Оборонним коледжем у підготовці старшого та вищого офіцерського складу.

У своєму зверненні до випускників генерал-губернатор Австралії Пітер Косгроув закликав закордонних слухачів використати свої знання для поглиблення двостороннього оборонного співробітництва між країнами.

«Я переконаний, що ваше навчання тут стане запорукою успішного розвитку двостороннього співробітництва між нашими країнами у майбутньому, особливо співробітництва у військовій сфері... Ваше перебування тут – це свідчення доброго ставлення Австралії до ваших країн, і відтепер ви маєте нагоду сприяти поглибленню такої співпраці», - наголосив генерал-губернатор.

У свою чергу ректор Австралійського національного університету (АНУ), який очолює рейтинг австралійських навчальних закладів та входить у двадцятку найкращих ВНЗ світу, Гарет Еванс особливо відзначив тих слухачів, які змогли здобути не лише військовий, а й цивільний диплом і стати магістрами з питань військової та оборонної освіти АНУ. До числа таких військовослужбовців належить і український офіцер Козьма.

«Це дуже почесно для України. Ми пишаємося тим, що українські Збройні сили отримали спеціаліста з таким унікальним досвідом. Ми також вдячні Австралії за можливість навчатися у ключовому навчальному закладі Сил оборони Австралії надану українським військовим у рамках підтримки та допомоги Україні», – вважає посол України Микола Кулініч, який також відвідав урочистості.

Читайте також: У Києві відкриється виставка про українську зірку світового балету

Уже наприкінці цього тижня Козьма з родиною (дружиною Ольгою та сином Іллею) повертається в Україну, щоб там на практиці застосувати нові знання. «Австралійська оборонна школа акумулювала в собі передовий досвід ведення бойових дій своїх основних союзників США та Великобританії. Я вірю, що цей досвід згодиться Україні у реформуванні наших Збройних сил на шляху до стандартів НАТО», - прокоментував підсумок свого навчання в Австралійському оборонному коледжі український офіцер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-