Діаспора у Португалії обурена відкриттям псевдоукраїнської церкви

Діаспора у Португалії обурена відкриттям псевдоукраїнської церкви

Укрінформ
У португальському місті Брага почала функціонувати російська церква, яка позиціонує себе Українською православною церквою, таким чином, вводячи в оману представників української громади.

Про це повідомляє СВІТUA з посиланням на Фейсбук-сторінку голови Спілки українців Португалії Павла Садоху.

"Московія як завжди себе перевершує. У Бразі зібрали прихильників московських попів і назвали це Українською Православною Церквою забувши добавити, що вони належать до так званого Московського патріархату", - написав він.

Водночас, у повідомленні про створення цієї церкви на сайті Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ, вона не вказує, що належить до Московського патріархату.

"З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і за погодженням з єпископом Корсунським Нестором з 12 листопада 2017 року в місті Брага, що на півночі Португалії, розпочалися регулярні богослужіння в новоствореній українській православній парафії", - йдеться у повідомленні.

На думку Садохи, факт замовчування, що церква належить саме до Московського патріархату, – це звичайне шахрайство.

Як зазначила представниця української громади Португалії Олеся Заяць, це вже не перший випадок, коли в Португалії заради власної вигоди російські організації маскуються під українські.

"Треба, щоб УПЦ КП відреагувала на таку брехню. Вже багато (росіян – ред.) себе називають українцями задля власної вигоди, нас українців приписують до руськомовних", – зазначила вона.

За останніми даними українська громада планує обговорити відповідний інцидент. Збір відбудеться 19 листопада о 13.00 біля входу в церкву УПЦ КП.

Варто відзначити, що у Бразі проживає велика кількість українців.

Фото: Павла Садохи у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-