У мережі з'явився мультик для вивчення української мови

У мережі з'явився мультик для вивчення української мови

Відео
Укрінформ
Автори проекту "Мова - ДНК нації" випустили перший епізод дитячого мультсеріалу "Лепетуни", кожна серія якого навчатиме дітей правильно розмовляти українською. 

Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Багато батьків прагнуть навчити дітей говорити українською, але самі навіть не завжди знають, як правильно називаються звичайні побутові речі. Власне тому в нас з'явилася велика ідея – створити "українську Пеппу" або мультсеріал для малечі. Ми публікуватимемо наші мультики на Youtube – і в батьків буде більше часу для власних справ, поки діти дивитимуться корисні мультики й навчатимуться говорити українською", – розповіла засновниця проекту "Мова – ДНК нації" Наталія Клименко.

У першій серії під назвою "Знайомство" головний герой Лепетун знайомить глядачів зі своєю дружиною Яриною та дітками - Андрійком і Лесею. Наступна серія "Сніданок" – вийде за два тижні. У ній діти Лепетуна разом з бабусею готуватимуть млинці й частуватимуть своїх рідних.

Як зазначають творці мультика, всього має бути десять епізодів.

Гроші для створення мультфільму зібрали на платформі громадського фінансування "Спільнокошт". Для втілення задуму доброчинці пожертвували 262,5 тисяч гривень.

Як відомо, волонтерський освітній проект "Мова - ДНК нації" виник 2014 року. Наталія Клименко створила сторінку в мережі Facebook, де публікувала мовознавчі замітки. Чоловік Наталії малював ілюстрації до правил. Головний герой на картинках - червоний язик Лепетун. Згодом у проекту з'явився власний сайт та мобільний додаток. Наразі Facebook-сторінку "Мова - ДНК нації" вподобали 46 тис. користувачів.

Відео: Mova на YouTube-каналі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-