В Польщі презентують фотовиставку українських національних костюмів

В Польщі презентують фотовиставку українських національних костюмів

Укрінформ
4 вересня у Варшаві відкриється фотовиставка благодійного проекту "Щирі", присвяченого традиційному українському вбранню.

"Проект "Щирі" присвячено всім, щиро закоханим в український костюм. Ми віримо, що знання свого коріння, традицій, символів своїх предків наближає нас до розуміння того, хто ми, формує нашу ідентичність, творить націю", - йдеться на Facebook-сторінці заходу.

Відкриття експозиції розпочнеться о 14.00 в Галерії Пленеровій/Galerija Plenerowa у парку "Лазєнки Королівські" за адресою: Агрикола,  00-460.

Захід відбудеться за підтримки Посольства України в Республіці Польща та Фундації українського інформаційного центру (Fundacja Ukraińskie Centrum Informacyjne FUCI).

До слова, благодійний проект започаткували ще в 2014 році. З того часу "Щирі" набули популярність у ЗМІ як культурно-освітній проект, а також було надруковано два тематичних календаря, наклади яких розійшлися у 18 країн світу та по всій Україні.

У зйомках брали участь українські зірки кіно, телебачення, театру, музики, спортсмени.

Завдяки продажу календарів "Щирі-2015 та 2017" вдалося зібрати понад 300 тисяч гривень, які було передано на допомогу пораненим бійцям АТО у Київський військовий шпиталь, "Волонтерській сотні", Музею народної творчості Михайла Струтинського (Косів, Івано-Франківська обл., Україна) та Новоайдарському краєзнавчому музею (Новоайдар, Луганська обл., Україна). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-