Сьогодні волонтери відзначають своє

Сьогодні волонтери відзначають своє "професійне" свято

Укрінформ
П'ятого грудня у світі відзначають Міжнародний день волонтера. Два роки тому більшість українців і не думали, що стануть причетні до цього свята.

Офіційно вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. А от роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014-й – саме Революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке з поодиноких спорадичних випадків виросло в потужний громадянський рух. Військові дії на сході країни, тисячі поранених, мільйони біженців, відсутність налагодженої інфраструктури в армії – все це лягло на плечі українських волонтерів. Вони добровольцями йшли на фронт, збирали по світу гроші й везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров для поранених, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори. 

У своєму вітанні Президент Петро Порошенко також зазначив, що волонтерська діяльність в Україні зародилась та набула нових форм під час Революції Гідності й російської агресії.

"Уже кілька років поспіль волонтери надихають й окриляють на життєстверджуючі зміни в суспільстві. Саме під час Революції Гідності й російської агресії зародилась та набула нових форм волонтерська діяльність в Україні. Завдяки вам захисники територіальної цілісності та незалежності нашої держави відчувають турботу та опіку", - йдеться у вітанні.

Президент наголосив, що наші волонтери завжди готові підтримати всіх, хто потребує допомоги.

"Справжній патріотизм, щире почуття обов’язку, прагнення до свободи та демократії, емпатія та небайдужість – це ті риси, які забезпечили вам довіру й шану наших співвітчизників", - зазначив він.

Порошенко переконаний, що разом ми побудуємо процвітаючу Україну, бо сила духу й незламний характер волонтерів є тому запорукою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-