В Австралії видали вірші української поетеси

В Австралії видали вірші української поетеси

Укрінформ
У рамках Ньюкаслського письменницького фестивалю, що відбувся у Сіднеї, з великим успіхом пройшла презентація книги поезій української поетеси Олени Борис «Розбите життя».

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це надзвичайно глибока і чутлива поезія. Перший тираж книжки було розкуплено одразу під час презентації», – каже упорядник збірки, науковий співробітник Австралійського національного університету доктор Соня Мицак.

В основу книги лягли особисті трагічні переживання автора, яка у 1949 році прибула до Австралії після важких поневірянь міграційними таборами. У поезії викладене її бачення долі біженців і переміщених осіб, на яких перетворила українців радянська влада. Олена Борис описує відчуття людини, яка живе в системі диктатури, горе людини, яка пережила смерть членів своєї родини і друзів, втратила дім і відчуття нормального безпечного життя.

Поезія, спочатку українською, а згодом і англійською мовами, дозволила українці пережити усі труднощі адаптації на новій землі, перебороти внутрішню кризу і повернутися до повноцінного життя у суспільстві та активної діяльності у розбудові української громади Австралії.

Книга поезій Олени Борис стала одним із перших проектів українців Австралії у контексті підготовки до відзначення 70-ліття поселення української громади на Зеленому континенті.

Як повідомляв Укрінформ, Посольство України в Австралії відчиняє двері для дітей, котрі вивчають українську мову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-