Захисник із Львівщини на протезі знову танцював на великій сцені

Захисник із Львівщини на протезі знову танцював на великій сцені

Фото, відео
Укрінформ
Олег Сливар, який дивом вижив після важкого поранення на Донеччині, після ампутації та встановлення протезу знову танцював на великій сцені під час звітного концерту народного ансамблю танцю «Верховинка» у Дрогобичі.

Про це повідомила у Фейсбуці сестра військового Анна Сливар, передає Укрінформ.

«Те, що пережила я сьогодні під час звітного концерту та під час виступу мого Олега - емоції, які неможливо описати словами. Хоч і рідко кажу це, але, Олег Сливар, я пишаюсь тобою, і щаслива, що Бог подарував тобі друге життя, саме для таких моментів, саме для того, щоб люди не забували стільки Героїв на даний момент титанічно виборюють нашу свободу», - написала сестра Анна.

Захисник із Львівщини на протезі знову танцював на великій сцені / Фото: Андрій Грицак

За інформацією журналіста із Дрогобича Ярослава Грицика, напередодні у Народному домі ім. І.Франка відбувся звітний концерт Народного ансамблю танцю «Верховинка». На сцені були представлені улюблені всіма народні, ліричні, дитячі, патріотичні, жартівливі хореографічні композиціїі. А ще було п'ять прем'єр - танці: «Аркан», «Я намалюю на папері», «Волинська полька», «Гопак» (наймолодша група).

Читайте також: У Львові презентували перформанс «Розстріляне Відродження: голоси крізь час»

«Та особливі емоції викликала нова хореографічна постановка «Люди – титани», в якій затанцював випускник ансамблю минулих років Олег Сливар. Цього вечора здійснилася його мрія та обіцянка – знову вийти на сцену у складі «Верховинки». Адже молодий чоловік втратив на фронті ногу і, попри все, таки танцював на протезі. Справді, людина-титан, символ незламності духу, якому всі довго аплодували стоячи», - написав Грицак.

Олег Сливар родом із Дрогобича, що на Львівщині. Йому 26 років. До служби в армії професійно займався народними танцями. З літа 2022 року мобілізувався до Нацгвардії, воював на Донеччині, де й зазнав численних осколкових поранень ноги під час мінометного штурму. Оскільки евакуація була неможлива через щільний обстріл, ввів собі знеболювальне і чекав декілька годин на порятунок. Під час евакуації йому вкололи другу дозу знеболюючого, а згодом у стабпункті він отримав дозу морфія і зупинилося серце. 30 хвилин наполегливий лікар робив прямий масаж, хоч по протоколу мав право зупинитися. І завдяки цьому Сливар вижив.

Як повідомляв Укрінформ, Олег Сливар зазнав важкого поранення на Донеччині, після ампутації він став одним із перших пацієнтів Superhumans Center і на сучасному протезі мандрував Антарктикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-